VCN brengt expertise samen

Achterkamp-250Een veilige werkomgeving voor u en uw personeel is niet alleen wenselijk, maar ook menselijk. Achterkamp is een toonaangevende speler op het gebied van bedrijfsveiligheid en full-service veiligheidstrainingen voor het bedrijfsleven. Achterkamp maakt zich sterk om veiligheid te waarborgen voor mens en milieu. Achterkamp biedt opleiding, training en advies aan directie en personeel in uiteenlopende branches. Van technische productiebedrijven, de logistieke sector, de levensmiddelenindustrie tot en met het onderwijs en de zorg. Achterkamp gaat hierbij oplossingsgericht te werk, waarbij de specifieke behoeftes binnen uw bedrijf centraal staan. Het zogenaamde risicoprofiel. Aan de hand hiervan vormt Achterkamp graag een betrokken verlengstuk van uw organisatie wat betreft zelfverzekerde hulpverlening en degelijke preventie.

 

 

Veiligheid is mensenwerk
Een veilige werkomgeving voor u en uw personeel is niet alleen wenselijk, maar ook menselijk. Weet u wat te doen bij een plots uitslaande brand? Een hartaanval? Of een ongeval met chemicaliën of zwaar materieel? Omdat alles meestal (nét) goed gaat, staat u doorgaans wellicht niet genoeg stil bij de gevolgen van een gebrek aan veiligheid op de werkvloer en van het ontbreken van de noodzakelijke kennis in geval van calamiteiten. Gaat het wél mis, dan komt het ineens akelig dichtbij. Achterkamp weet raad en biedt u uitstekende faciliteiten.
Achterkamp is een toonaangevende speler op het gebied van full-service veiligheidstrainingen voor het Nederlandse bedrijfsleven. De gedreven medewerkers maken zich sterk om veiligheid te waarborgen voor mens en milieu. Niet voor niets mogen zij diverse brandweerkorpsen in ons land trainen. Achterkamp gaat hierbij niet productgericht, maar oplossingsgericht te werk. Dat houdt in dat er rekening gehouden wordt met de specifieke behoeftes binnen uw bedrijf; het zogenaamde risicoprofiel. Aan de hand hiervan vormt Achterkamp graag een betrokken verlengstuk van uw organisatie wat betreft zelfverzekerde hulpverlening en degelijke preventie.

Achterkamp1
Achterkamp biedt opleiding, training en advies aan directie en personeel in uiteenlopende branches. Van technische productiebedrijven, de logistieke sector, de levensmiddelenindustrie tot en met het onderwijs en de zorg.
Voor veiligheid en overzichtelijkheid kunt u volstaan met één leverancier; Achterkamp. Door middel van een totaalconcept, al dan niet vanuit de verplichte Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E), wordt uw bedrijfsveiligheid optimaal gewaarborgd. Van levering van hulpmiddelen tot herhalingscursussen en maatwerktrainingen en het op maat maken van ontruimingsplannen met benodigde vluchtrouteplattegronden. Achterkamp staat hiermee garant voor het afdekken van alle juridische risico's waar het gaat om de genomen verantwoordelijkheid op het gebied van het geven van veiligheidsinstructies aan uw personeel.
Achterkamp streeft continu naar het leveren van maatwerk en een snelle, efficiënte, maar vooral zorgvuldige dienstverlening. Daarbij worden de kosten scherp in het oog gehouden. Een intensieve en open communicatie, de garantie van hoogwaardige producten en wederzijds vertrouwen zijn de bouwstenen van deze kwaliteit. Dit gaat verder dan alleen het voldoen aan de normen NEN EN ISO 9001:2008 en NEN EN ISO 14001:2004.
Het trainingscentrum in Baak (gemeente Bronckhorst) vormt een perfecte basis voor levendige, realistische trainingen in een confronterende setting. De hoge zintuigelijke beleving van dit trainingscentrum is uniek in de regio. Geen kofferbaktraining, maar een uitgebreid trainingscentrum. De locatie biedt uitstekende mogelijkheden voor onder andere opleiding en training van brandweerlieden en BHV-ers, maar ook voor EHBO-opleiding, kinder-EHBO, AED-opleiding, VCA-cursus, heftruckopleiding of een reanimatiecursus. Daarnaast natuurlijk voor diverse specialistische maatwerktrainingen, zoals veilig werken op hoogte en werken in besloten ruimtes.Achterkamp2

 

Op het terrein van het trainingscentrum bevinden zich diverse realistische oefengebouwen door het Nbbe gecertificeerd als Categorie I en II examenobjecten. Deze gebouwen bieden ruimte aan natuurgetrouwe scenario's, zoals uiteenlopende branden, beknellingen en ontruimingen. Er kan onder realistische, weersonafhankelijke omstandigheden gewerkt worden in duisternis, hitte, rook en vuur. Daarnaast zijn er ruime, goed geoutilleerde lokalen aanwezig voor theorie, instructie en workshops.
Full-service training houdt tevens in dat gezorgd wordt voor de innerlijke mens. Achterkamp kent prima horecafaciliteiten, waarmee cursisten verzekerd zijn van een uitstekende, volledig verzorgde lunch. Ook is er voldoende parkeergelegenheid voor de deur aanwezig.
U vindt het terrein van Achterkamp aan de Zutphen-Emmerikseweg 103 in Baak, centraal gelegen aan de N314 tussen Zutphen en Doetinchem, ter hoogte van bedrijventerrein Dambroek. Zie hier de Routebeschrijving.
Wilt u toch liever training op een andere locatie, bijvoorbeeld in uw eigen bedrijf? Ook dat is voor Achterkamp geen enkel probleem, dankzij een wagenpark met compleet uitgeruste bedrijfsvoertuigen voor in-company trainingen. Hiermee kan uw bedrijf in no time omgebouwd worden tot oefen- en instructielocatie voor het verzorgen van allerhande theoretische en praktische BHV-, EHBO- en andere (maatwerk)trainingen.
De kracht van Achterkamp ligt met name in de jarenlange praktijkervaring van de instructeurs en adviseurs. Daardoor is het team in staat om het verplichte cursusmateriaal aan te vullen met levendige illustraties en praktijkvoorbeelden. Dit maakt de cursussen en trainingen praktisch en dynamisch. Achterkamp kent een groot team vaste instructeurs die al sinds jaar en dag werkzaam zijn bij het bedrijf. Met gedrevenheid en passie maken zij zich iedere dag weer sterk voor uw veiligheid.
De specialisaties zijn all-round. Er zijn specialisten in huis op het gebied van baby- en kinder-EHBO. Ook op het gebied van AED-instructie zijn er zowel ERC- als NRR-erkende- AED-instructeurs in dienst.
Er is persoonlijke aandacht vanaf het eerste moment en bij het in kaart brengen van het risicoprofiel voor uw onderneming. Samen met u zoekt Achterkamp naar het optimale ontzorgplan, dat kan lopen van RI&E tot registratie en oproep van cursisten tot begeleiding van vergunningen en verzekeringstrajecten.
Ook nadat de cursist zijn of haar opleiding heeft afgesloten met een geldig certificaat of diploma, blijft het team klaar staan. Onder andere voor herhalingscursussen en de aanschaf van allerhande preventiemateriaal is Achterkamp voor u de juiste partner. Niet voor niets blijft een grote schare loyale klanten iedere keer terugkomen.

Meer informatie?

Achterkamp informeert u graag over de specifieke mogelijkheden en maatwerk voor úw organisatie.
Neem daarvoor vrijblijvend contact op via 0575 452 990 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Naar de website van Achterkamp

 


© 2014. Veiligheidscentum Nederland Alle Rechten voorbehouden.